Kerti tó karbantartás

Kerti tavak karbantartása és gondozása

A kerti tó karbantartása magában foglalja a tisztítást, a szűrők tisztítását, a tó vízértékeinek beállítását, az élőlények gondozását.

Kerti tavak fenntartása

Ha jól alakították ki, a kerti tavak fenntartása nem egy bonyolult feladat, hiszen a megfelelően beállított ökoszisztéma nagyrészt önnfenntartó kell, hogy legyen. De így sem szabad megfeledkezni rendszeres tisztításáról, ápolásáról, a szűrők és vízforgatók karbantartásáról, valamint a vízértékek gyakori ellenőrzéséről, szükség szerint beállításáról. Fontos továbbá magának a tófóliának a rendszeres ellenőrzése, esetenként javítása is!

Kerti tavak rendszeres gondozása

A kerti tavak rendszeres gondozása a fentieken túl magában foglalja a növények, állatok gondozását. Ha a tavacskájában halak, teknősök is élnek, róluk is gondoskodni kell, méghozzá „élethossziglan”, hiszen a népszerű koi pontyok élettartama 50-60 év, a teknősök élettartama 30 év is lehet. Fontos még a belehulló levelek, növényi részek, és az alga rendszeres eltávolítása, és a tómeder tisztítása is, legalább évente 2 alkalommal.

Gyakori kérdések a kerti tavakkal kapcsolatban

Rendszeresen feljegyezzük, milyen kérdéseket tesznek fel ügyfeleink a kerti tavakkal kapcsolatban, és ebben a blokkban igyekeztünk mindet megválaszolni. Ha valamit kihagytunk, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérdezzen bátran!

Kerti tó téliesítés

Szükség van-e a kerti tó téliesítésére? Igen. A növényekről, állatokról és az eszközökről (szűrők, szivattyúk, csobogók, stb.) is gondoskodni kell a tél beállta előtt.

Kerti tó tavaszi feltöltés

Hogyan végezze el a kerti tó tavaszi feltöltését? Attól függ, milyen tóról beszélünk, és van-e telepített, vagy beköltözött élővilága. Ha bizonytalan a feltöltés menetében, kérjen segítséget!

Kerti tó tisztítás

Milyen gyakran van szükség a kerti tó tisztítására? A belehulló faleveleket, növényi részeket a lehető leghamarabb el kell távolítani, a tómedret évente 1-2 alkalommal kell takarítani.

Kerti tó vízminőség

Mire kell odafigyelni a kerti tó vízminőség kapcsán? Az ammónia, a nitrit, a pH, a nitrát és a foszfát szintjét kell figyelni, és ha ezek a megadott tartományokon kívül vannak, akkor gondoskodni a beállításáról.

Tippek és tanácsok

Szeretné, ha az Ön kertje lenne a legzöldebb a szomszédságban? A kulcs a gondoskodásban rejlik. Ebben a rovatban különböző, a kertgondozással kapcsolatos tippeket és tanácsokat gyűjtöttünk össze, amik hozzájárulnak növényeinek szépségéhez, egészségéhez. A kerti tavaktól a sövény nyírásáig, a metszés ideális időpontjától az öntözőrendszer karbantartásáig itt mindent megtalál, ami kertjében felmerülhet!
Ha mégis olyan kérdése lenne, amire itt nem lelt választ, keresse bátran a Durucz kert kollégáit és segítünk, hogyan gondoskodhat kertjéről.

A kerti növényekhez hasonlóan a szobanövényeknek is szükségük van a megfelelő gondozásra és ápolásra – a Durucz kert segít ebben!

Milyen sövényt válasszon a kertjébe? Milyen gyakran kell metszeni? Hogyan kell karbantartani a kerti tavat? Kertfenntartási tippjeinket itt találja.

Itt gyűjtöttük össze azokat a tanácsokat, amiket minden kerttulajdonosnak érdemes szem előtt tartania, ha egészséges, dús kertet szeretne.

Szeretne személyre szabott kertészeti szaktanácsadást kérni? Keresse a Durucz kertet, és segítünk, hogy az Ön füve, az Ön sövénye legyen mindig a legszebb!

Blog bejegyzéseink

Munkánk során összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, problémákat.

Kerti tó
karbantartó

Kerti tó tavaszi karbantartása

Kertészeti szaktanácsadás

Referencia galéria

Szeretné látni, milyen csodálatos kertekről gondoskodunk? Nézze meg referenciáinkat!

Elégedett ügyfelekeink

Kapcsolat

Szeretné, ha a kertje mindig szép és tökéletes lenne – anélkül, hogy minden hétvégéje rámenne? Keressen minket és gondoskodunk a kertfenntartásról!

Telefon

+36 30 541 9921

Email

info@
kertfenntartas.com

Cím

Budapest

Küldjön nekünk üzenetet!

Írja meg, mekkora kertről van szó, és milyen feladatokban kér segítséget, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.