Fakivágás

Minden a fakivágásról

Fakivágásra ritkán van szükség a kertben, olyankor viszont a legnagyobb körültekintéssel kell végezni, hiszen akár veszélyes is lehet!

Fakivágás menete

Attól függően, hogy hol van, és mekkora a fa a kertben, a fakivágás menete változhat, különféle eljárásokat alkalmazhatunk. Először is szükség lehet engedélyeztetésre (közterületen és saját kertjében egyaránt!) szerszámokra, és esetenként akár emelőkosárra is. A leginstabilabb ágak levágásával kell kezdeni, majd a törzs fokozatos lecsupaszítása, valamint az irány alapos kiszámolása után kidönteni. Bízhat bennünk: rendelkezünk a szükséges eszközökkel és szakértelemmel is, így a fakivágás menete nálunk garantáltan biztonságos lesz!

Fakivágás szabályai

A fakivágás egyik legfőbb szabálya, hogy az ágak levágása, illetve a fa kidöntése előtt precízen ki kell számítani, hova esnek majd a darabok, és gondoskodni kell arról, hogy se élőlény, se sérülékeny tárgy ne legyen az útjában. Természetesen a törvényi előírásoknak megfelelően kell eljárni, engedélyeztetni a kivágást, illetve megfelelően elszállítani, és kezelni a keletkezett zöldhulladékot.

Gyakori kérdések a fakivágással kapcsolatban

Ebben a blokkban összegyűjtöttünk mindent, amit megrendelőink meg szoktak kérdezni a fakivágással kapcsolatban. Ha Önben olyan kérdés merülne fel, amire itt nem lát választ, keressen minket bátran Kapcsolat űrlapunkon keresztül!

Fakivágás engedély

Kell-e fakivágás engedély magánterületen? Településenként és önkormányzatonként eltérő lehet a válasz, de a legtöbb helyen igen. Mondja el, hol van a fa, és gondoskodunk az engedélyeztetésről is!

Fakivágás házilag

Biztonságos-e a fakivágás házilag? Az esetek többségében NEM. Még akkor sem, ha csak egy-egy ágról van szó. Bízzon meg minket a munkával, mi személyi sérülés és anyagi kár nélkül vágjuk ki a fát!

Fakivágás alpintechnikával

Mindenféleképpen alpinistákat kell hívni a fakivágáshoz? Nem. A fa mérete, típusa és elhelyezkedése határozza meg, hogy milyen technikával lehetséges az eltávolítása.

Fakivágás láncfűrésszel árak

A fakivágás láncfűrésszel a legegyszerűbb, feltéve, ha a fa mérete és elhelyezkedése ezt lehetővé teszi. A pontos árakért írja meg a legfőbb paramétereket, és villámgyorsan készítünk Önnek egy személyre szabott árajánlatot!

Fakivágás árak

A fakivágás árai mindig eltérőek, hiszen attól függ, hol, mekkora fát, milyen eljárással kell kivágnunk.

Fakivágás Budapest ár

Más a fakivágás ára Budapesten, mint vidéken? Eltérhet, de az árakat sokkal inkább a munka nagysága határozza meg, mint a település.

Veszélyes fakivágás

A „veszélyes fakivágás” félrevezető, hiszen arra utal, hogy van biztonságos fakivágás is. Az esetek többségében azonban szinte minden fakivágás veszélyesnek tekinthető, ha nem bízza profikra a feladatot!

Veszélyes fakivágás árak

A veszélyes fakivágás esetén az árak is változnak, hiszen itt még a hagyományos eseteknél is sokkal körültekintőbben kell eljárni.

Tippek és tanácsok

Szeretné, ha az Ön kertje lenne a legzöldebb a szomszédságban? A kulcs a gondoskodásban rejlik. Ebben a rovatban különböző, a kertgondozással kapcsolatos tippeket és tanácsokat gyűjtöttünk össze, amik hozzájárulnak növényeinek szépségéhez, egészségéhez. A kerti tavaktól a sövény nyírásáig, a metszés ideális időpontjától az öntözőrendszer karbantartásáig itt mindent megtalál, ami kertjében felmerülhet!
Ha mégis olyan kérdése lenne, amire itt nem lelt választ, keresse bátran a Durucz kert kollégáit és segítünk, hogyan gondoskodhat kertjéről.

A kerti növényekhez hasonlóan a szobanövényeknek is szükségük van a megfelelő gondozásra és ápolásra – a Durucz kert segít ebben!

Milyen sövényt válasszon a kertjébe? Milyen gyakran kell metszeni? Hogyan kell karbantartani a kerti tavat? Kertfenntartási tippjeinket itt találja.

Itt gyűjtöttük össze azokat a tanácsokat, amiket minden kerttulajdonosnak érdemes szem előtt tartania, ha egészséges, dús kertet szeretne.

Szeretne személyre szabott kertészeti szaktanácsadást kérni? Keresse a Durucz kertet, és segítünk, hogy az Ön füve, az Ön sövénye legyen mindig a legszebb!

Blog bejegyzéseink

Munkánk során összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, problémákat.

Kert gondozás árak

Öntözőrendszer szerelés

Kertgondozás

Referencia galéria

Szeretné látni, milyen csodálatos kertekről gondoskodunk? Nézze meg referenciáinkat!

Elégedett ügyfelekeink

Kapcsolat

Szeretné, ha a kertje mindig szép és tökéletes lenne – anélkül, hogy minden hétvégéje rámenne? Keressen minket és gondoskodunk a kertfenntartásról!

Telefon

+36 30 541 9921

Email

info@
kertfenntartas.com

Cím

Budapest

Küldjön nekünk üzenetet!

Írja meg, mekkora kertről van szó, és milyen feladatokban kér segítséget, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.