Metszés

Gyümölcsfák, bokrok és cserjék metszése

Ön tudja pontosan, melyik növényt mikor és hogyan kell metszeni? Nem kell, hogy mindent fejben tartson – bízza ránk és szakszerűen megoldjuk a feladatot!

Tavaszi metszés

A tavaszi metszés segít a növény formájának kialakításában, így kertje esztétikusabb, rendezettebb lesz. Ennél is fontosabb, hogy a gyümölcsfák több virágot, majd később több termést is hoznak, így szó szerint élvezheti a munka gyümölcsét! Jelentős különbségek vannak azonban a tavaszi, nyári és őszi metszési feladatok között – bízza ránk, és mi minden szezonban gondoskodunk a növények egészségéről!

Növények metszése

Mikor aktuális a növények metszése? Hogyan kell metszeni? Mire kell odafigyelni a metszés során?

Gyümölcsfa metszése

Gyümölcsfa metszése

A gyümölcsfa szakszerű metszése a kulcsa a bőséges termésnek. Az időben metszett gyümölcsfa ugyanis jóval többet terem, mint amit később, „zöldmetszéssel” gondoztak. A Durucz kert mindig a fák egyedi igényeinek megfelelően végzi el a metszési feladatokat!

Cserjék metszése

Cserjék metszése

A több tengelyből növő cserjék metszése gondoskodik arról, hogy a növény rendszeresen megújulhasson. Ez elsőre nehezebb feladatnak tűnhet, de a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal nem tartogat sok kihívást.

Bokrok metszése

Bokrok metszése

A bokrok metszése, vagy „ifjítása” gondoskodik arról, hogy a növény újra és újra megfiatalodjon, valamint esztétikus és rendezett formát öltsön – így a növények sokáig ékíthetik kertjét. A bokrok metszési időpontja eltérhet az egyes növénytípusoknál.

Gyakori kérdések a metszéssel kapcsolatban

Mikor kell metszeni? Hogyan kell metszeni? Összegyűjtöttük – és megválaszoltuk! – Önnek azokat a kérdéseket, amiket ügyfeleink leggyakrabban tesznek fel a metszéssel kapcsolatban.

Gyümölcsfa metszés ideje

A gyümölcsfa metszés ideje rendszerint tavaszra esik, de itt is sok eltérés lehet az egyes fajok, az időjárási körülmények, sőt, akár még a fák kora szerint is. Ez az egyik legnagyobb szakértelmet igénylő feladat a kertgondozás során. A korai metszés hatására általában több virág és termés lesz a fán, de bizonyos esetekben a nyári, „zöldmetszés” is indokolt lehet. Kevesen tudják, de nem elég csak évente egyszer metszeni a fákat, bizonyos fáknál több alkalommal is szükséges koronaalakítást, hajtásválogatást végezni.

Őszi metszés

Több gyümölcsfa, bokor, virág és fa is igényli az őszi metszést az elvirágzás, illetve termések lehullását követően. Ilyen lehet például a cseresznye, dió, meggy, málna, szeder, jázmin, valamint a lombhullató fák és cserjék. A beteg, elhalt részek eltávolítása mellett ilyenkor a növény formájának kialakítására is oda kell figyelni, hogy az őszi, téli viharok ne tudják túlzottan megtépázni, és tavasszal újra életre kelhessen.

Gyümölcsfa metszés árak

A gyümölcsfa metszés árak nagyon eltérőek lehetnek, hiszen nincs két egyforma kert, két egyforma gyümölcsfa. Az elvégzendő munka mennyisége függ a fák típusától, számától, korától, hozzáférhetőségétől, és a kert méretétől is. A Durucz kertnél mindig tételes árajánlatot adunk még a munka megkezdése előtt, és ettől nem térünk el – nincsenek utólagos, rejtett költségek!

Rózsa metszés

A rózsa az egyik legidőigényesebb növény, melynek metszésére kiemelt figyelmet kell fordítani. Már az elején át kell gondolni, milyen virágokat szeretnénk, hiszen a metszéssel lehet változtatni, hogy a bokor legyen dús és látványos, vagy a virágok legyenek hosszú szárúak és nagy fejűek. A rózsa metszése igazi művészet, melynek a Durucz kertnél mesterei vagyunk!

Tippek és tanácsok

Szeretné, ha az Ön kertje lenne a legzöldebb a szomszédságban? A kulcs a gondoskodásban rejlik. Ebben a rovatban különböző, a kertgondozással kapcsolatos tippeket és tanácsokat gyűjtöttünk össze, amik hozzájárulnak növényeinek szépségéhez, egészségéhez. A kerti tavaktól a sövény nyírásáig, a metszés ideális időpontjától az öntözőrendszer karbantartásáig itt mindent megtalál, ami kertjében felmerülhet!
Ha mégis olyan kérdése lenne, amire itt nem lelt választ, keresse bátran a Durucz kert kollégáit és segítünk, hogyan gondoskodhat kertjéről.

A kerti növényekhez hasonlóan a szobanövényeknek is szükségük van a megfelelő gondozásra és ápolásra – a Durucz kert segít ebben!

Milyen sövényt válasszon a kertjébe? Milyen gyakran kell metszeni? Hogyan kell karbantartani a kerti tavat? Kertfenntartási tippjeinket itt találja.

Itt gyűjtöttük össze azokat a tanácsokat, amiket minden kerttulajdonosnak érdemes szem előtt tartania, ha egészséges, dús kertet szeretne.

Szeretne személyre szabott kertészeti szaktanácsadást kérni? Keresse a Durucz kertet, és segítünk, hogy az Ön füve, az Ön sövénye legyen mindig a legszebb!

Blog bejegyzéseink

Munkánk során összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, problémákat.

Kert gondozás árak

Öntözőrendszer szerelés

Kertgondozás

Referencia galéria

Szeretné látni, milyen csodálatos kertekről gondoskodunk? Nézze meg referenciáinkat!

Elégedett ügyfelekeink

Kapcsolat

Szeretné, ha a kertje mindig szép és tökéletes lenne – anélkül, hogy minden hétvégéje rámenne? Keressen minket és gondoskodunk a kertfenntartásról!

Telefon

+36 30 541 9921

Email

info@
kertfenntartas.com

Cím

Budapest

Küldjön nekünk üzenetet!

Írja meg, mekkora kertről van szó, és milyen feladatokban kér segítséget, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.