Permetezés

Védő- és lemosó permetezés

A rendszeres permetezés megóvja a növényeket a betegségektől, gombáktól, rovaroktól és már kártevőktől. Mikor, hogyan és mivel permetezzen?

Tavaszi permetezés

Tavasszal, még a rügyfakadás előtt érdemes beiktatni a lemosó permetezést, ami azoktól a kártevőktől szabadítja meg a növényt, melyeknek sikerült áttelelniük. Akkor lesz igazán hatékony az eljárás, ha a rovarok már nincsenek teljesen nyugalomban, hanem már beindultak az életfolyamatok. Fontos, hogy a permetezőszereket ne keverje, egyszerre csak egy szert használjon, mert könnyen reakcióba léphetnek egymással! Ha bizonytalan, vagy nem akar a permetezéssel vacakolni, egyszerűen bízzon meg minket, és megoldjuk Önnek a tavaszi permetezést.

Lemosó permetezés

Tavasszal és ősszel aktuális az úgy nevezett lemosó permetezés, amikor a már megjelent kártevőktől szabadítjuk meg a növényeket. Tavasszal a rügyfakadás előtt, ősszel a lombhullás után érdemes időzíteni, odafigyelve arra, hogy már/még ne legyenek fagyok, illetve a kártevők is már/még aktív életszakaszukban legyenek. Teljes nyugalomban lévő kártevők ellen a lemosó permetezés nem ugyanannyira hatásos. A permetezőszer és a permetező eszköz kiválasztása nagy szakértelmet igényel, ezért ha nem biztos a dolgában, kérjen bátran szakszerű segítséget a Durucz Kerttől!

Gyakori kérdések a permetezéssel kapcsolatban

Ebben a blokkban összegyűjtöttük és megválaszoltuk Önnek azokat a kérdéseket, amiket leggyakrabban tesznek fel megrendelőink. Ha olyan kérdés merülne fel Önben, amire itt nem talált választ, hívjon minket bizalommal!

Permetezés nélküli gyümölcsfák

Léteznek permetezés nélküli gyümölcsfák? A tájfajták, vagyis a tájunkon eredetileg honos fajták permetezés nélkül is jobban ellenállnak a tájjellegű kártevőknek, betegségeknek.

Permetezés szabályai

A permetezés legfontosabb szabályai az időzítéssel, a permetezőszer kiválasztásával, és a permetező eszköz meghatározásával kezdődnek. Ezek a szabályok köteteket töltenek meg, ezért azt javasoljuk, kérjen konkrét, kertre szabott segítséget!

Permetezés árak

A permetezés árak elsősorban a kert méretétől, a növények számától függenek, erre minden esetben egyedi árajánlatot adunk. 

Őszi lemosó permetezés

Mikorra érdemes időzíteni az őszi lemosó permetezést? Általában lombhullás után, de még a téli fagyok megjelenése, illetve a kártevők nyugalomba vonulása előtt kell megejteni.

Permetezési naptár 2021

A permetezési naptár 2021-ben is, mint minden évben, az időjárás függvénye. A Durucz kertnél mindig rajta tartjuk a szemünket a változásokon, és szívesen segítünk, mit mikor kell permetezni!

Gyümölcsfa permetezés

A gyümölcsfa permetezés legfőbb célja, hogy megóvjuk a növényeket a különböző kártevőktől, gombás fertőzésektől és betegségektől. De csak akkor fog sikerülni, ha szakszerűen végezzük el a feladatot!

Tippek és tanácsok

Szeretné, ha az Ön kertje lenne a legzöldebb a szomszédságban? A kulcs a gondoskodásban rejlik. Ebben a rovatban különböző, a kertgondozással kapcsolatos tippeket és tanácsokat gyűjtöttünk össze, amik hozzájárulnak növényeinek szépségéhez, egészségéhez. A kerti tavaktól a sövény nyírásáig, a metszés ideális időpontjától az öntözőrendszer karbantartásáig itt mindent megtalál, ami kertjében felmerülhet!
Ha mégis olyan kérdése lenne, amire itt nem lelt választ, keresse bátran a Durucz kert kollégáit és segítünk, hogyan gondoskodhat kertjéről.

A kerti növényekhez hasonlóan a szobanövényeknek is szükségük van a megfelelő gondozásra és ápolásra – a Durucz kert segít ebben!

Milyen sövényt válasszon a kertjébe? Milyen gyakran kell metszeni? Hogyan kell karbantartani a kerti tavat? Kertfenntartási tippjeinket itt találja.

Itt gyűjtöttük össze azokat a tanácsokat, amiket minden kerttulajdonosnak érdemes szem előtt tartania, ha egészséges, dús kertet szeretne.

Szeretne személyre szabott kertészeti szaktanácsadást kérni? Keresse a Durucz kertet, és segítünk, hogy az Ön füve, az Ön sövénye legyen mindig a legszebb!

Blog bejegyzéseink

Munkánk során összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, problémákat.

Kert gondozás árak

Öntözőrendszer szerelés

Kertgondozás

Referencia galéria

Szeretné látni, milyen csodálatos kertekről gondoskodunk? Nézze meg referenciáinkat!

Elégedett ügyfelekeink

Kapcsolat

Szeretné, ha a kertje mindig szép és tökéletes lenne – anélkül, hogy minden hétvégéje rámenne? Keressen minket és gondoskodunk a kertfenntartásról!

Telefon

+36 30 541 9921

Email

info@
kertfenntartas.com

Cím

Budapest

Küldjön nekünk üzenetet!

Írja meg, mekkora kertről van szó, és milyen feladatokban kér segítséget, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.