Kerti tó tavaszi karbantartása

Egy jól kialakított kerti tóval viszonylag kevés a feladat, de van néhány dolog, amit nem szabad elhanyagolni; ilyen a kerti tó tavaszi karbantartása is. Összeírtam Önnek egy rövid csekklistát, hogy biztosan semmi ne maradjon ki!

A kerti tó tavaszi karbantartása során felmerülő feladatok:

  1. Az időpont megválasztása
    A feladatot akkor kell elvégezni, amikor a tó vizének hőmérséklete tartósan meghaladja a 10 fokot. Ez általában március-áprilisra esik.
  2. A vízminőség ellenőrzése
    Víztesztekkel ellenőrizni kell a nitrit-, nitrát- és ammóniaszintet, a pH értéket és a foszfátszintet. Ha ezek eltérnek a normálistól, akkor gondoskodni kell a helyreállításukról.
  3. A technikai feltételek ellenőrzése
    Nézze át a szürőket, szivattyúkat valamint a tófóliát, hogy nem öregedtek-e el, nincs-e valahol hibajelenség, szakadás, eltömítődés. Ha hibát talál, javítsa ki.
  4. Távolítsa el az elhalt növényeket (állatokat) és tisztítsa ki a tómedret.
  5. Ha vannak halak, teknősök a tóban, etesse meg őket – eleinte csak kisebb adagokkal, hiszen a hidegebb vízben az ő energiaszintjük is alacsonyabb még. Ha nem eszik meg az összes, vízbe szórt eledelt, távolítsa el a felesleget, mert annak bomlása rossz hatással lehet a vízminőségre.

A kerti tó tavaszi karbantartása, ha nem akar egy egész napot rászánni

A kerti tó tavaszi karbantartása nem nagy feladat, átlagosan maximum egy napot vesz igénybe, azonban az első tavaszi napsugarak megjelenésekor teljesen érthető, ha inkább kirándulni menne a családjával. Ez esetben csak egyetlen feladata lesz: hívjon fel minket, bízza meg a Durucz kertet a kerti tó tavaszi karbantartásával, és mire visszaérnek a túrázásból, már készen is lesz!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >

Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően,

Tovább >