Kertfenntartási tippek

Milyen kertfenntartási tippekkel tudok szolgálni? A legfontosabb, hogy szeresse kertjét, és mindig tartsa szem előtt: a növények, és az esetlegesen köztük élő állatok, bogarak mind élőlények, amikről saját igényeik szerint kell gondoskodni.

Kertfenntartási tippek – ha Ön alakította ki a kertjét

Amennyiben sajátkezűleg alakította ki a kertet, akkor bizonyára tisztában van azzal, milyen növényeket helyezett el benne, és azokkal hogyan kell bánni. Érdemes készítenie magának egy naptárat vagy táblázatot, amiben feljegyzi, melyiket mikor kell locsolni, metszeni, tápoldatozni, milyen egyéb feladatok vannak (pl. szüretelés).

Ne feledkezzen meg az öntözőrendszer, robotfűnyíró, eszközök karbantartásáról, beállításairól sem!

Kertfenntartási tippek – ha kertész alakította ki a kertjét

Valószínűleg ebben az esetben is volt némi beleszólása, és jó esetben a kertész adott pár támpontot, mire kell majd odafigyelnie. Ha ez elmaradt, akkor kérje el legalább a növények pontos neveinek listáját, és járjon utána, milyen gondoskodásra van szükségük!

A növények mellett az állatokra is oda kell figyelni; kertjébe betelepülhetnek sünök, mókusok, és ha kerti tavában halakat, teknősöket tart, akkor róluk se feledkezzen meg.

Fél, hogy nem ért hozzá, vagy éppenséggel nem akar a kerttel vesződni? Bízza ránk a kertfenntartási feladatokat, és gondoskodunk mindenről – Önnek már csak a pihenés marad!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >

Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően,

Tovább >