Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően, az nem csak a látvány miatt lenyűgöző, de az ízletes termés szüretelése sem utolsó szempont.

Ahhoz, hogy bőséges és egészséges gyümölcsöket szüretelhessen, szükség van a megfelelő időpontban elvégzett, precíz metszésre is. Mindezt semmiképpen sem szabad félvállról venni, hiszen nem csak a gyümölcstermés nagy részét veszítheti el, ha kihagyja a metszést, de esztétikailag sem lesznek túl szépek a bokrok.  

Szedret ősszel és kora tavasszal is ültethet, ám fontos, hogy már ezt követően is gondolni kell a metszésre. A vesszőket közel a talajszinthez, 1-3 rügynyire kell visszavágni, később pedig már a tővesszők hosszát is csökkenthetjük.

Ha bizonytalan a szeder metszésével kapcsolatban, bízza meg bátran a Durucz kertet a feladattal, és gondoskodunk arról, hogy az egészséges növényein rengeteg termés legyen minden szezonban.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >