Kerti tó karbantartó

A kerti tó kényes ökoszisztémájának fenntartása, a növények, halak, teknősök, egyéb állatok gondozása vagy éppen szaporodásának megakadályozása viszonylag egyszerű, ám némi szakértelmet kívánó feladat. Ebben segíthet Önnek egy kerti tó karbantartó.

Milyen feladatokat jelent pontosan a kerti tó karbantartása?

  • A legtöbb feladatot ritkán kell elvégezni; ilyen például a szivattyúk ellenőrzése, tisztítása, a növények, halak, egyéb élőlények betelepítése, téliesítés és tavaszi visszaállítás.
  • Más feladatok napi szintű odafigyelést igényelnek: fontos például folyamatosan eltávolítani a belehullott leveleket, növényi részeket, mert azok rothadása káros hatással lehet a tó élővilágára. Szintén gyakran kell ellenőrizni a vízszintet és a vízminőséget, az algásodás mértékét, az élőlények egészségét, és szükség esetén be is kell avatkozni.

A kerti tó tavaszi karbantartásáról és az ezekkel kapcsolatos feladatokról bővebben itt olvashat

Ezek többsége nem nagy feladat, de sokan szeretnék elkerülni a mindennapos macerát, és csak gyönyörködni az egészséges, tökéletes állapotban lévő kerti tavukban. Ha Ön is közéjük tartozik, keresse bátran a Durucz kertet, a kerti tó karbantartóját, és levesszük a terhet a válláról!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >

Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően,

Tovább >