Gyepfenntartás

Amikor télen elolvad a hó, kellemetlen meglepetések érhetik a kerttulajdonost: lehet, hogy nem egészen olyan a gyep, mint amilyenre a legutóbbi szezonban emlékezett. Ilyenkor van szükség arra, hogy bevesse a különböző gyepfenntartás technikákat és néhány bevett módszer segítségével új életet leheljen az eddig „téli álmot alvó” pázsitjába.

  • Lényeges ilyenkor a gyeptrágyák használata annak érdekében, hogy újra megfelelő tápanyagokhoz juthasson a talaj, ezáltal pedig a fűszálak.
  • Szükség van emellett megfelelő körültekintéssel végzett fűnyírásra is,
  • ám lényeges eleme e folyamatnak a gyepszellőztetés is.
  • Ha esetleg hiányos a gyepszőnyeg, április végéig a felülvetést is el lehet végezni, ezáltal pótolni a „lyukas” részeket.
  • Amennyiben pedig azt kívánja meg a helyzet, az esetleges gombás betegségek kezelését is ilyenkorra kell időzíteni.

Ezután természetesen egész éves feladat a gyep rendszeres locsolása, nyírása, időszakosan a gyepszellőztetés, vagy szükség esetén a felülvetés is.

A szép, zöld gyep fenntartása komoly, mindennapos munka, ami nem kis energiabefektetést igényel a kerttulajdonosoktól. Ha bizonytalan a gyepfenntartással kapcsolatban, vagy nem akarja értékes idejét erre fordítani, bízza meg bátran a Durucz kertet, és gondoskodunk arról, hogy Ön legyen a szomszéd, akire mindenki irigykedik!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >

Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően,

Tovább >