Alma metszése

Ugye Ön is alig várja, hogy almafája roskadozzon a terméstől, a gyümölcsök csodaszépek és illatosak legyenek? Ennél már csak az a szebb, amikor kilépve a házból nem csak a látványban gyönyörködhet, de az ízekben is elveszhet, sőt, a saját maga által termelt gyümölcsöket használhatja fel a konyhában is.

Ahhoz, hogy ezt a mesebeli állapotot elérje, fontos tudatosítani, hogy az alma nem magától terem a fán, vagyis nem elég csak egyszer elültetni a növényt ahhoz, hogy bőségesen meghálálja a gondoskodást. Számos olyan gyümölcstermő létezik, amelyek esetében a termés mértékét bizony nagyban befolyásolja az, hogy mikor és miként hajtotta végre a metszést az adott évben. Ezt semmiképpen sem szabad félvállról venni, hiszen a metszés egyaránt fontos a gyümölcstermés, és a fa külsejének, egészségének szempontjából is.

Ha bizonytalan az alma metszésével kapcsolatban, bízza meg bátran a Durucz kertet, és gondoskodunk arról, hogy az egészséges növényein rengeteg termés legyen minden szezonban.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Tuja nyírása

A tuja nyírása elengedhetetlen az egészséges és rendezett növényekhez, sokan mégis félnek nekikezdeni. Mutatom, hogy

Tovább >

Szőlő permetezése

A szőlő jól ütemezett permetezésével gondoskodhat növényének egészségéről, hogy az ízletes terméseket hozhasson. A növény

Tovább >

Szeder metszése

Amikor a szeder ágain a pirosló gyümölcsök szépen lassan sötétedni kezdenek a nyári napsugaraknak köszönhetően,

Tovább >